Bh. nobelovac: Na današnji dan rođen Ivo Andrić

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Njemacka bolest Mosta na Vltavi

Je eufemizam iz britanske stampe izmedju dva svjetska rata za korelaciju homoseksualnosti i fasizma. Glede Ive, Nobela je dobio za provlacenje arijevskog mita kroz usi arijevske Jevrope kako su slaveni krscani ocuvali arijevsku rasnu cistocu preko krscanstva dok su slaveni muslimani prelaskom na islam izdali bepy i rasu i postali semiti-nakaradni rodjak jevreja. Uzmite ovo djelo, zamijenite toponime i protagoniste sa jevrejima i jevropejcima i nema razlike izmedju ovog sra nja i Streicherove knjige za djecu uz 1938. Der Giftpilz gdje je jevreje crtao kao otrovne gljive i pomor za njemacko arijevsko drustvo.

Edi

Ivo.A ljigavc i smrdljivac ulizivo se krstasima iz Evrope pljujuci po svojim komsijama Bosnjacima .... Roman: na Drini cuprija. Kasbaliske *******e j.... kosti pogane i svako ko govori o njemu pozitivno. Obicno smece koji je dobio Nobelovu nagradu zbog pljuvanja muslimana.

Komšija

Uh al su se nepismene *****e upalile. Jedan je naš nobelovac. I odličan je pisac.

Lijepe riječi su ukras

>>Uh al su se nepismene *****e upalile. Jedan je naš nobelovac. I odličan je pisac. ka Komšija<< Mislis kad nepismeni Andric prodaje krvnu klevetu u ovom naci pamfletu sa ugradnjom blizanaca u temelje mosta? *****e koje je ocuvalo rasnu arijevsku cistocu kroz kult obozavanja jevreja Isusa?

/ Najnovije