Aziz Šehović iz Brčkog: Fantastičan je osjećaj biti na Ajvatovici

Fena
Aziz Šehović iz Brčkog: Fantastičan je osjećaj biti na Ajvatovici
Aziz Šehović iz Brčkog je posljednjih godina stalni učesnik pohoda na Ajvatovicu i jedan od inicijatora i organizatora dolaska konjanika iz toga grada u Prusac.

"Želim da gajim bošnjačku tradiciju i kulturu. Ajvatovica sve više zaživljava i u Brčkom, tako da smo ove godine imali odličan ispraćaj. Evo, prijatelji zovu cijeli dan, a ja im prepričavam utiske", kazao je.

Fantastično je, dodaje, biti kod raspukle stijene i osjetiti duhovnost i ljepotu ovog mjesta.

"Stvarno sam presretan da mi je Bog dao zdravlje, i priliku da u 65. godini jašem na konju. Ovo je doživljaj koji ne bih mogao doživjeti u inostranstvu, odakle sam se vratio. Ovo nema nigdje", naglasio je.

Smatra da bh dijaspora treba više dolaziti na Ajvatovicu, jer je „starost najljepše dočekati u svom zavičaju".

"Tamo negdje je bolje, ali ovdje je puno ljepše, ovdje je čovjek sretniji", zaključuje Aziz Šehović, koji je ove godine ponio epitet najkićenijeg konjanika na Ajvatovici.

Dodaje da veliki interes za dolaskom na Ajvatovicu vlada kod najmlađih članova njegove porodice, ali i kod djevojaka iz njegovog konjičkog kluba, koje su izrazile želju da budu u brčanskoj konjici na putu za Prusac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije