Američka vojska ispraća puk. Asafa Durakovića, naučnika svjetskog glasa iz Stoca

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Oprez

Beograđani pripremaju atentat na Vladimira Putina.

Samir Mostar

Zao mi je gospodina Durakovica, kao i svakog ko ode sa ovog svijeta. Ulikepo.priredjenom biografskom tekstu fali par detalja koji bacaji vise svjetla.na rahmetliju. Naime, njegov otac Becir je bio.ustaski oficir u Drugom svjetskom ratu i poginuo je na Blajburgu. Rahmetli Asaf se s tim.nikad nine.pomirio in1968. Godine je emigrirao u Kanadu i bio aktivan clan ptohrvatske.emigracije. CAk.je bio i clan Hrvatske stranke prava te Drustava knjizevnika Hrvatske i Herceg Bosne. Negirao ke postojanke Bosnjacke nacije i insistirao na tezi da su Bosnjaci ustvari Hrvati. Dakle Asafe, rahmet ti dusi. Sad ces ove teze objasnjavati na Sirat cupriji.

Murid

Rahmetli Bećir nije bio ustaški oficir, već oficir Handžar divizije. Kad je rahmetli Asaf bio Hrvat, tad Bošnjačke nacije nije ni bilo, a Bošnjačkog naroda je bilo i prije njegovog vakta i nikad to nije negirao, čak mu je i jedna zbirka izdata od bošnjačkog udruženja u Zagrebu. A Bošnjačku naciju nisu negirali Muhamed Filipović, Adil Zulfikarpašić, Atif Purivatra sve alimi i hafizi Komunističke Partije Jugoslavije.

Haha

@Murid, Kakve gluposti ti napriča i napisa!

Jes

Zao mi je gospodina Durakovica, kao i svakog ko ode sa ovog svijeta. Ulikepo.priredjenom biografskom tekstu fali par detalja koji bacaji vise svjetla.na rahmetliju. Naime, njegov otac Becir je bio.ustaski oficir u Drugom svjetskom ratu i poginuo je na Blajburgu. Rahmetli Asaf se s tim.nikad nine.pomirio in1968. Godine je emigrirao u Kanadu i bio aktivan clan ptohrvatske.emigracije. CAk.je bio i clan Hrvatske stranke prava te Drustava knjizevnika Hrvatske i Herceg Bosne. Negirao ke postojanke Bosnjacke nacije i insistirao na tezi da su Bosnjaci ustvari Hrvati. Dakle Asafe, rahmet ti dusi. Sad ces ove teze objasnjavati na Sirat cupriji. ka Samir Mostar

Fasizam ne treba braniti

Al se ove stvari treba staviti u pravilan kontekst. Bosnjaci su u izmedju dva svjetska rata dozivjeli najgore zlocine kao nikad do tad pod srpskom vlascu. Ukinuti su im nacija i jezik, i jos se nisu oporavili od odlaska osmanlija. Priklanjanje ustasama dijela bosnjacke elite je bilo za razumjeti. Nisu imali ni jednu dobro opciju pred sobom pa su nakon totalne izdaje od Srba pokusali selamet naci sa Hrvatima. Sad se vidi da je to bilo pogresno al lahko je sada vidjet.

/ Najnovije