Akademik Abdulah Sidran: Ne može se ležati pred generalom, da si stoput hasta

/ Komentari (12)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

ma ja

a zaboravili masku, haj bogati.

Greške i kazne

Prije nekih petnaestak godina zadesila se moja malenkost sa artiljerijskim generalom u penziji Resićem na sarajevskoj psihijatriji. Dok smo nas dvojica ispijali kavice krene se s generalom šprdati tamo neki treći pacijent te mu uzvikne: "Ma kakav general, ma ti si obični kaplar". Na to generalu Resiću munjevito odreaguju palcac i kažiprst šoljicom kave prema onom trećem i spuca ga nekako u čelo iz kojeg odmah krene curiti krv...

Korona?

Jedva glavu izvukao s respiratora - a opet sijele po kućama bez maski? Ma nije ovaj narod ni zaslužio da živi.

Guest

Niste bolju sliku imali? Ovdje ko da je amputiran, gluho bilo...

Hahaha

Je li to onaj sto je rekao da nije vazno koje si vjere, samo neka si musliman ili onaj sto je uporedio princip konstitutivnosti naroda sa aparthejdom? Ili onaj sto je rekao da su u potpisivanju dejtona ucestvovali samo predsjednici drzava, pa ga je onda nino raspudic prosuo pred svima pitajuci ga kako je onda kresimir zubak odbio da potpise isti? Je li to taj kvaziakademik i dokazani lazov, kojeg bosnje kuju u zvijezde, kao i najveceg lazova od svih koji ih je prodao klintonu svoj narod za vojnu intervenciju u istocnoj bosni, a ime mu je alija zivkovic?

Avdo lazov

P.S. Ili onaj sto je hrvatski jezik nazvao ustaskim? Svaka cast vasem kvaziakademiku, kojim se vi zatucane bosnje dicite. https://youtu.be/nLthTaFOe-8

On

Ja mislio Brus Willis,umri muski.

Oooooo

Kakva je ovo budaletina!!!

kikirez

Navadili Avdi kestenje iz vatre.

radiosarajevo

Šta mu to znači "bonik"?

Si

Sto Avdo boli nacionaliste na svim stranama. Licemjeri i lazovi i quasi Akademici ga etiketiraju kao quasi Akademika i lazova. Da nije zalosno bilo bi smijesno.

@Si

Ako nije kvazi akademik, reci koji je to fakultet zavrsio? Mora da mu je sda sredila neku diplomu, kao i osmici one silne diplome.

/ Najnovije