Oporavak / Abdulah Sidran poslao emotivnu poruku dr. Ismetu Gavrankapetanoviću

16. 02. 2021. u 17:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1033

Ugledni bh. književnik Abdulah Sidran krajem prošle godine liječio se u Općoj bolnici u Sarajevu, gdje se borio protiv infekcije COVID-19.

Oporavak našeg slavnog akademika na dobrom je putu, a danas je ugrijao srca diljem ove zemlje kada je, u videu objavljenom na društvenim mrežama, poslao emotivnu poruku doktoru Ismetu Gavrankapetanoviću.

Dr. Gavrankapetanović, poznati specijalista ortopedije i ortopedske hirurgije u svetskim razmjerama, dodajmo, od jula 2020. na čelu je Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš Sarajevo.

A, danas, doznajemo da je Sidran uspio popiti svoju prvu kafu van doma, nakon izlaska iz bolnice.

"Imam jednu obavezu", počinje tihim glasom na snimku naš književnik. "To je moj dogovor s genijalnim, divnim, nevjerovatnim, mojim drugom, prijateljem, doktorom Ismetom Gavrankapetanovićem."

"Obećao sam mu", priča on, dok mu raste snaga glasa, "kad prvi put iz kuće izađem u neki javni prostor da ću mu mahnuti rukom, da ću ga zagrliti, da ću ga poljubiti, da moju ljubav, moju radost prenese divnim saradnicima..."

"A, mnogo ih je, ljekara, doktorica, sestara....braće i sestara s kojima sam dva mjeseca živio u njihovom domu, u Općoj bolnici."

"Moj brat, moj sin, sve moje....dragi doktor Ismet Gavrankapetanović. Živio mi, brate moj."

Sidran je 7. decembra 2020. smješten u Opću bolnicu u Sarajevu, nakon što je obolio od koronavirusa. Opću bolnicu je napustio 8. januara 2021.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (8)