Zubčević: Jazz Fest Sarajevo otkazan zbog odluke ministra Samira Avdića

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Rajvosa

Nikako mi ne ide sport i kupltura. Dijametralno suprotno. Sta kosarkas zna o kulturi (i obratno)? Jazz fes je nesto sto je veoma bitno za Sarajevo. Slicno kao i SFF, privlaci turiste u grad. Sa sportom se nismo usrecili kolektivno... Pojedinci da.

Jedač govana u KS

Ne sviđa im se druže šta i kako pišeš na Nomadu. To ti je sloboda govora koju smo mislili da smo konačno dobili nakod strahovlade SDA, ispast će da se više tada smjelo reči nego sada. Gazda im je opasan ego tripaš, a nespososban. Malo reči nespososban. i s njim kao i s Bakirom žene upravljaju, samo sto je ova još gluplja

Krkan

Pa kao smo mi glup narod - ko rac.ku. Seljaka se nećemo riješit, pa vidi Konkanoviću seljačke glave, pa vidi Muzura rumeka. Taće Forto jadan, radi šta mu kažu, nije tu što je pametan, nego što je poslušan. Edo uz tebe smo

Role

Polako SDA uhljebi. Bila je komisija, imaju kriteriji, ovaj projekat nije prošao, ministar samo potpisuje ono što komisija ocjeni. Izgleda da je Zubčević naočio po onoj "poslao me Asim" i sve je završavao tako. nema više, sada moraš stati u red, predati dokumentaciju i čekati rezultat kao i ostali.

Dadule

Koji ste vi bijednici SDA bagro, sada vam je Zubčević dobar a kada je podržao povorku ponosa onda ste ogavne stvari govorili o njemu. Bagro jedna!

Krkan

Svako pametan i ko živi u Sarajevu zna kako kod nas komisije "rade". Rade onako kako im se kaže. Sramota je da se zbog preciznog pisanja Edina Zubčevića, udari po kulturi. Treba znati, treba biti profesionalac pa odvojiti ego i kulturu. Što niste gledali dok je SDA davala milione za SFF, to je bilo ok. Sada komisija misli da jedan mali Festival nije zaslužio. Sramota. I nisam ja SDA bot, ja samo ne volim seljakluk. Seljakluk smrdi i ne može se drugom koljenu izvuči, tek kasnije...

Role

Svako pametan i ko živi u Sarajevu zna kako kod nas komisije "rade". Rade onako kako im se kaže. Sramota je da se zbog preciznog pisanja Edina Zubčevića, udari po kulturi. Treba znati, treba biti profesionalac pa odvojiti ego i kulturu. Što niste gledali dok je SDA davala milione za SFF, to je bilo ok. Sada komisija misli da jedan mali Festival nije zaslužio. Sramota. I nisam ja SDA bot, ja samo ne volim seljakluk. Seljakluk smrdi i ne može se drugom koljenu izvuči, tek kasnije... ka Krkan A zamisli da je ministar mimo komisije dodijelio sredstva festivalo iako nije zadovolji kriterije? To postala legalna ona "poslao me Asim"? Niste ni svjesni šta podržavate. Idući put neka se Zubčević bolje spremi, nije dovoljno nešt o nazvatio Jazz festival i samo po sebi da dobije sredstva. Evo organizovat ću i ja veče ozbiljne muzike pa da li bi to samo po sebi bilo dovoljno da dobijem 20.000KM? Naravno da ne ako ne zadovoljim i ostale kriterije koji su bili prilikom ocjenjivanja.

Boom

Da je koncert narodne muzike nebi bijo problem a pošto je upitanju jazz a to 90% misli da to nije muzika nego dosada

/ Najnovije