Mostar / Zijah Sokolović dobitnik "Male Liske"

26. 04. 2017. u 22:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predstava “Demokracija”, Zijaha A. Sokolovića, izvedena je u srijedu navečer kao peta predstava u konkurenciji ovogodišnjeg 14. Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska”

Festival se do 29. aprila održava u organizaciji Narodnog pozorišta Mostar.

Bila je ovo prva izvedba “Demokracije” u BiH, koja je do sada osvojila osam regionalnih nagrada, i zanimanje publike za nju je bilo ogromno.

 “Malu lisku” za najboljeg glumca večeri stručni žiri je dodijelio Zijahu Sokoloviću, koji u ovoj predstavi igra uz glumca Dražena Šivaka, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

"Ja sam i prije dolazio ovdje, u neka vremena kad je Liska bila malo u depresiji, i bio sam sretan što sam uspio da svojim dolascima ovdje damo kao neko umjetno disanje toj liski onih vremena. Sad je ona već jedna ozbiljna žena i vrlo je duhovita. Mislim da je to što se održala Mostarska liska jedan veliki uspjeh ljudske prirode – da održi ovakve stvari koje su vrlo lijepe. Što se tiče Liski koje sam osvojio, one su dokaz da ja postojim kao čovjek koji se bavi pozorištem i da postoji publika koja razumije to čime se ja bavim. Liska je kao civilno društvo - most između mene i publike", kazao je Sokolović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA