Zajednički album Frenkija, Kontre i Indiga 'Putanja' ugledao svjetlo dana

Radiosarajevo.ba
Zajednički album Frenkija, Kontre i Indiga 'Putanja' ugledao svjetlo dana
/ Frenkie, Kontra i Indigo objavili su “Putanju”.
Frenkie, Kontra i Indigo objavili su “Putanju”.

Njihov prvi zajednički album od danas je dostupan putem svih digitalnih servisa (Deezer, Google Play, iTunes, Spotify…), a CD u svim boljim dućanima.

Produkciju albuma potpisuje Indigo dok mu je u miksu i masteringu u pomoć priskočio poznati njemački DJ i producent Christian Prommer. Treba napomenuti da su za naslovnicu albuma odgovorni Mario Ilić te jedan od najboljih njemačkih dizajnera – Adopekid iz Hamburga.

“Nas trojica smo jako bliski prijatelji i kroz višegodišnje saradnje smo stvorili određenu hemiju. Vjerujem da će to slušatelji osjetiti. Rad u savršenim uvjetima berlinskog Red Bull studija je bio kao mali san i mogu reći da smo uživali. Ovo je prvi put da radimo zajednički album i prvi put da smo odlučili zaključati se u studio i sve snimiti za manje od deset dana. Mnoge teme i pjesme smo naravno započeli ranije, no cijeli album je snimljen, miksan i masteriran za tih par dana u Berlinu. I sami smo se iznenadili koliki smo profesionalci”, izjavili su kroz smijeh Frenkie, Kontra i njihov producent Indigo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije