Zahvalnost Sarajevskoj filharmoniji i Horu NPS za sinoćnji koncert

0
Radiosarajevo.ba
Zahvalnost Sarajevskoj filharmoniji i Horu NPS za sinoćnji koncert
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Koncert Sarajevske filharmonije i Hora NPS na memorijalnom mezarju Kovači

Ministarstvo kulture Kantona Sarajevo reagiralo je na sinoćnji koncert u sklopu manifestacije "Odbrana BiH - Igman 2021". U poruci koju je učesnicima koncerta uputio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, navodi se

"Sinoć ste pokazali svu svoju virtuoznost, umjetničko umijeće, vrhunski profesionalizam, ali i duboko poštovanje i osjećanje prema poginulim pripadnicima Armije i MUP-a RBiH koji su svoje živote dali za odbranu jedine nam domovine, te ih zauvijek utkali u njene temelje.

Održavanjem onakvog veličanstvenog koncerta u vanjskom amfiteatru Memorijalnog kompleksa na Kovačima, u neposrednoj blizini mezara naših šehida, pokazali ste i svu svoju zahvalnost njima, te omogućili novim generacijama da njeguju istinsku kulturu sjećanja predstavljenu i obogaćenu predivno usklađenim i režiranim izvedbama naših bosanskohercegovačkih umjetnika.

Želim istaći kako se koncert ovog tipa, prepun predivnog umjetničkog sklada, ali i emotivnih izvedbi mogao s ponosom izvesti bilo gdje u svijetu, jer bi njegovim sadržajem bili fascinirani i najveći poznavaoci i kritičari klasične muzike.

Zbog svega ovoga, javno vam se zahvaljujem.'

Koncert je održan u okviru Manifestacije “Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2021”, pod dirigentskom palicom dirigenta Munira Mešanovića, uz izvedbe solista Lejle Jusić, Ivice Šarića, Kenana Hasića i Mustafe Čizmića.

Na koncertu su učestvovali orkestar Sarajevske filharmonije i Hor Narodnog pozorišta Sarajevo Producent koncerta je bio Irfan Gazdić, a cjelokupan koncertni koncept osmislio režiser Dino Mustafić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije