Zagrebačka promocija stripa INFRA DEVIL autora Berina Tuzlića

Radiosarajevo.ba
Zagrebačka promocija stripa INFRA DEVIL autora Berina Tuzlića
FOTO: Facebook / SF strip INFRA DEVIL

Berin Tuzlić, bosanskohercegovački multimedijalni umjetnik, u okviru ovogodišnjeg Zagreb Comic Cona kojeg organizira Udruga Crtani romani šou predstavlja svoj najnoviji SF strip INFRA DEVIL.

"Nothing could change generations that grew up controlled by the big mind?!" redci su kojima započinje strip INFRA DEVIL koji propituje realizam na ovim prostorima odnosno shvatanje društvenog stanja od šire čitateljske publike van granica jugoistočne Europe.

Naše svakidašnje priče koje van Balkana zvuče kao science fiction čine okosnicu novog Tuzlićevog umjetničkog uratka.

U nedjelju, 12. maja, autor stripa Berin Tuzlić u Klubu HDLU (Trg žrtava fašizma 16) s početkom u 15 sati predstavit će strip i razgovarati o procesu njegovog stvaranja, ali i iskustvenim praksama kroz scenarističko i crtačko oko. Strip će biti moguće kupiti u sklopu festivala na štandu Strip centra “Tino” kojeg će na razgovoru u nedjelju potpisati i sam autor.

Strip ima 140 stranica, na engleskom je jeziku, a ono što ga posebno odlikuje, jest QR kod na naslovnici čijem skeniranjem čitatelj ima mogućnost slušati ili downloadati dRUMELODY muziku, multimedijalni projekt koji futurističkim pristupom otvara novu eru elektronske muzike. Strip junakinja nastala je kao cover albuma Aero dRUMELODY, a motivi su korišteni i u video animiranom spotu.

Tom je prilikom Tuzlić svoju autorsku muziku spojio sa istoimenim stripom i animiranim filmom i videom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije