Zagreb: Održana svečana pretpremijera TV serije koju je Tanović režirao za HBO

Radiosarajevo.ba
Zagreb: Održana svečana pretpremijera TV serije koju je Tanović režirao za HBO
Foto: HBO GO / Scene sa snimanja filma "Uspjeh"

Ekskluzivna pretpremijera prve i druge epizode televizijske serije Uspjeh, prve serije koju je u regiji jugoistočne Europe producirala američka kabelska televizijska mreža HBO, održana je u četvrtak navečer u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema.

Sinoćnjoj pretpremijeri prisustvovali su i Goran Navojec koji je u kino stigao s djevojkom Marijom Škaričić, dok je njegova kolegica Zrinka Cvitešić na premijeru stigla bez pratnje partnera Nike Kranjčara. Novu seriju nisu propustili pogledati ni Ida Prester, Marija Borić, Ana Begić Tahiri, Mislav Čavajda i brojni drugi.

U Zagrebu su bili i gosti iz Bosne i Hercegovine, među njima i predstavnici agencije Fabrika.

Kriminalistička serija čija se radnja odigrava u Zagrebu, po scenariju Marjana Alčevskog i u režiji bosanskohercegovačkog oscarovca Danisa Tanovića, svoju će premijeru imati 6. januara sljedeće godine na HBO-u u zemljama regije, te u zemljama srednje Europe, Skandinavije i u Španiji.

Riječ je o šestodijelnoj seriji, višeslojnoj drami koja je fokusirana na snažne likove. U glavnim ulogama Uspjeha su Toni Gojanović, Iva Mihalić, Uliks Fehmiu, Tara Thaller i Marija Škaričić.

Uspjeh je univerzalna, slojevita priča u kojoj kroz ljubav, posao, obitelj, odanost, nesigurnost i zločin istražujemo trenutno prevladavajuće osjećaje frustracije, bespomoćnosti i pasivnosti u svakodnevnom životu običnog čovjeka. Uspjeh je gorka oda gradu Zagrebu koja donosi mračan uvid u različite strukture današnjeg društva kroz životne priče običnih ljudi koje je isto to društvo gurnulo preko ruba, saopćeno je iz HBO-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije