Zaboravljena pjesma Davorina Popovića sada zvanično na iTunesu

Radiosarajevo.ba
Zaboravljena pjesma Davorina Popovića sada zvanično na iTunesu
Arhiv / Davorin Popović, 1976.
"Ti misliš dobro bi bilo" je pjesma koja je do prije nekoliko sedmica bila potpuno zaboravljena. 

Snimio ju je legendarni Davorin Popović, na muziku Ismeta Nune Arnautalića, tekst Duška Trifunovića, u aranžmanu Ranka Rihtmana. 

"Pjesmu Ti misliš dobro bi bilo napisao sam davne 1982. godine i dao je Goranu Gerinu. Tekst je napisao Duško Trifunović, a aranžman Ranko Rihtman. Pjesmu je Goran snimio i stavio je na svoj prvi LP. Pjesma se često vrtjela na radio programu. Kada ju je Davorin Popović čuo, molio me da on snimi svoju verziju. Jednog dana otišli smo u studio i za svoju dušu snimili Davorovu verziju na već postojeću matricu, na kojoj se nepogrješivo prepoznaje solo gitara Bode Kovačevića", izjavio je Ismet Nuno Arnautalić, Jedan od osnivača kultne sarajevske grupe Indexi.

Početkom maja, on je slučajno pronašao ovaj snimak i objavio ga na svom Facebook profilu. Dodao je i kako ga ona vraća u neka posebna vremena, kao što će vjerujemo i mnoge od vas koji bude slušali zaboravljenu pjesmu Indexa.

"Ja mislim bilo bi dobro da podijelim ovo malo blago što sam našao, ovo putovanje u prošlost, koje nas sjeća na našeg Pjevača".

Sada je pjesma postala dostupna za cijeli svijet, na globalnim servisima za legalno preuzimanje muzike: 

 

https://itunes.apple.com/us/artist/1403246072

https://www.amazon.co.uk/Mislis-Dobro-Bilo-Lost-Song/dp/B07F19PJXT/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1530865120&sr=8-4&keywords=Davorin+Popovic

https://store.cdbaby.com/cd/davorinpopovic#.Wz8ljWy4fwY.gmail

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije