Za Dan Pravnog fakulteta u Sarajevu izložba odabranih naučnih radova

0
Fena
Za Dan Pravnog fakulteta u Sarajevu izložba odabranih naučnih radova
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu

Izložba odabranih radova uposlenica i uposlenika Univerziteta u Sarajevu – Pravnog fakulteta bit će otvorena povodom dana tog fakulteta u četvrtak, 6. aprila, u Biblioteci fakulteta.

Na izložbi će biti predstavljeni odabrani naučno-istraživački radovi objavljeni u posljednjih pet godina.

Pravni fakultet u Sarajevu osnovan je 1964. godine. Ove godine, za Dan Pravnog fakulteta, fokus će biti stavljen na recentniji naučno istraživački rad na Univerzitetu u Sarajevu – Pravnom fakultetu.

Sramotne izjave: Ambasador Izraela u Srbiji negirao genocid u Srebrenici

Sramotne izjave: Ambasador Izraela u Srbiji negirao genocid u Srebrenici

Centralni fokus je na izložbi koju pripremaju prodekanesa za naučni rad Amila Ždralović sa profesoricom Melihom Povlakić i rukovoditeljicom Biblioteke Mirelom Rožajac Zulčić.

"Na izložbi ćemo predstaviti naučno-istraživački rad uposlenica i uposlenika UNSA – PFSA, odnosno predstavit ćemo odabrane radove koji su objavljeni u posljednjih pet godina. Bit će predstavljene različite vrste pubilikacija – knjige, naučni i stručni radovi u časopisima i zbornicima, magistarske teze, doktorske disertacije i druge vrste publikacija. Imajući u vidu značajan broj naučno-istraživačkih radova koje potpisuju uposlenice i uposlenici UNSA – Pravnog fakulteta Sarajevo. Sa izborom radova objavljenih u proteklih pet godina, željeli smo prikazati širok dijapazon tema kojima su autori i autorice bavili", navela je autorica izložbe Amila Ždralović za Fenu.

Ona ističe da su dominantne teme iz oblasti prava, ali i iz drugih srodnih disciplina.

Osim tematske raznovrsnosti, ovo će biti prilika da predstavi i e-izdavaštvo UNSA – PFSA. Također, kada je riječ o naučno-istraživačkom radu na UNSA - PFSA, može se primijetiti navodi Ždralović, kontinuirani porast broj radova objavljenih kod renomiranih izdavača (kao što su npr. Springer i Kluwer), ali i generalno radova u međunarodnim relevantnim bazama podataka.

"Namjera nam je bila da kroz izbor radova na izložbi predstavimo sve ove različite aspekte naučno-istraživačkog rad na UNSA – Pravnom fakultetetu. Svakako nam je važno predstaviti i posljednje brojeve Godišnjaka Pravnog fakulteta u Sarajevu - najstarijeg pravnog časopisa u Bosni i Hercegovini", istakla je Ždralović.

Otvaranje izložbe je 6. aprila u 12. sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije