Višestruko nagrađivana dramska predstava: 'O medvjedima i ljudima' večeras na sceni NPS

0
Radiosarajevo.ba
Višestruko nagrađivana dramska predstava: 'O medvjedima i ljudima' večeras na sceni NPS
Foto: Narodno pozorište Sarajevo / Dramska predstava "O medvjedima i ljudima"

Na sceni sarajevskog Narodnog pozorišta večeras, 15. decembra 2023. s početkom u 19 i 30 sati bit će izvedena dramska predstava O medvjedima i ljudima, autora i reditelja Saše Anočića.

Saša Anočić je bio višestruko nagrađivani glumac, autor i režiser, a svojom predstavom Kauboji, postavljenom 2008. godine u Teatru Exit i osmišljenom kao kombinacija drame i mjuzikla, napravio je svojevrsnu prekretnicu u pozorištu.

"O medvjedima i ljudima je predstava o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našima najbližima. Svi likovi su kroz život stekli neko 'oštećenje'. To 'oštećenje' ih u pojedinim situacijama nagoni da se ponašaju poput medvjeda. Ali to ne znači da se radi o lošim ljudima. Niti da se ti parovi, ustvari, ne vole. Oni samo postaju 'medvjedi' – pri tome se misli da postaju grubi i teški svojim bližnjima. A znamo da medvjedi negdje, duboko ispod krzna, skrivaju i svoje dobro srce… Inače, ne bi svako dijete jednog medu imalo", zapisao je svojvremeno povodom predstave nagrađivani hrvatski reditelj i glumac Saša Anočić, koji je preminuo 2021. u 53. godini.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

U predstavi igraju: Mediha Musliović, Aleksandar Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Nerman Mahmutović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović, Vedran Đekić, Isa Seksan, Adnan Cico i Mirza Balić.

Dramaturgiju potpisuje Džejna Hodžić, scenografiju Josip Lovrenović. Kostimografkinja je Lejla Hodžić, a muziku za predstavu su radili Matija Antolić i Saša Anočić-saopćeno je iz sarajevskog Narodnog pozorišta.

Scene iz predstave O medvjedima i ljudima
Foto: NPS: Scene iz predstave O medvjedima i ljudima

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije