Poklon građanima: Virtualno otvaranje izložbe Was ist Walter

Radiosarajevo.ba
Poklon građanima: Virtualno otvaranje izložbe Was ist Walter
Foto: Facebook / Izložba

Histroijski muzej BiH virtuelno otvara izložbu Was ist Walter, čime je omogućilo građanima da u ovom vremenu, kada je ograničeno kretanje zbog zaustavljanja širenja pandemije COVID-19, makar na ovaj način uživaju, ali i uče.

"Izložba „Was ist Walter“ je kritičko putovanje kroz historiju Sarajeva, čiji odgovori se ne artikulišu kroz jednu paradigmu, već kroz niz različitih i autentičnih umjetničkih odgovora.

Ovu redovno planiranu izložbu produciramo u vanrednom stanju zahvaljujući izvanrednim naporima i želji bosanskohercegovačkih umjetnica i umjetnika da nam kultura makar na kratko posluži kao privid normalnosti.

Neće nam ova izložba otkriti vakcinu ili lijek protiv koronavirusa, ali će nam, nadamo se, pomoći da se prisjetimo svih vrijednosti kojima se kroz historiju, uprkos vanrednim stanjima, održavao duh Sarajeva - duh solidarnosti i otpora čija se personifikacija zove Valter", ističu iz Historijskog muzeja BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije