Vildana Karčić najbolja u finalu spelovanja riječi na engleskom jeziku

Fena
Vildana Karčić najbolja u finalu spelovanja riječi na engleskom jeziku
Speeling Bees / Ilustracija
Prvo mjesto u finalu Petog državnog takmičenja BiH u spelovanju (slovkanju) koje je održano danas u Sarajevu osvojila je Vidana Karčić iz Gimnazije Dobrinja.

Drugo mjesto je pripalo Davoru Filipoviću iz Gimnazije Meša Selimović iz Tuzle, a treće Tariku Raljeviću iz Gimnazije Mostar.

Nagrade pobjednicima takmičenja uručila je ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack koja je izjavila da je potrebno više ovakvih procesa koji povezuju učenike preko različitih etničkih, vjerskih i geografskih linija.

Istakla je da ih takvi procesi pripremaju za 21. vijek koji je globalan i povezuje ljude iz svih dijelova svijeta da rade zajedno.

Projekt je počeo s 4.700 učenika u 167 škola širom BiH, koji su se takmičili u svojim učionicama u martu 2016., a pobjednici tih takmičenja takmičili su se na regionalnom nivou u devet američkih kutaka širom BiH u aprilu ove godine.

U finalu ovogodišnjeg takmičenja učestvovali su učenici iz Bijeljine, Sarajeva, Maglaja, Teslića, Novog Travnika, Velike Kladuše, Travnika, Kotor Varoši, Banjaluke, Tuzle, Mostara, Posušja i Trebinja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije