Veliki interes publike za predstavu "Osramoćeni" i koncert "Kad sevdah govori" u Zemaljskom muzeju

0
Radiosarajevo.ba
Veliki interes publike za predstavu "Osramoćeni" i koncert "Kad sevdah govori" u Zemaljskom muzeju
Foto: NPS / Osramoćeni

U prelijepom ambijentu Zemaljskog muzeja BiH, u ponedjeljak i utorak, 7. i 8. augusta, sa početkom u 20:00 sati, bit će izvedena dramska predstava "Osramoćeni" autora Ayada Akhtara, u režijskoj postavci Dine Mustafića.

"Ovim putem obavještavamo cijenjenu javnost, da zbog velikog interesovanja publike, za oba termina izvođenja dramske predstave, u Zemaljskom muzeju BiH, danas, 7. augusta, u terminu od 15:00 do 19:00 sati, bit će omogućeno preuzimanje ulaznica u skladu sa kapacitetom sjedećih mjesta". 

U utorak, 8. augusta, u 19:00 sati u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine bit će upriličen koncert "Kad sevdah govori" u izvedbi Lejle Jusić, Elvira Solaka i Adnana Gore.

Komičan susret Enisa Bešlagića i Senada Bašića: "Važno je da se guramo"

Komičan susret Enisa Bešlagića i Senada Bašića: "Važno je da se guramo"

Na programu će se naći bosanskohercegovačke sevdalinkeAh što ćemo ljubav kriti, Kiša bi pala pasti ne može, Zapjevala bulbul ptica, Sejdefu majka buđaše, Evo srcu mom radosti, Otkako je Banjaluka postala, Snijeg pade na behar na voće, Hasanagin sevdah (Što te nema), (Hasret cektim, Adio kerida).

Ulaz na koncert je besplatan.

⚠️ Obavještavamo cijenjenu javnost, da zbog velikog interesovanja publike, za oba termina izvođenja dramske predstave...

Posted by Kultura na ulice on Sunday, August 6, 2023

Kultura na ulice 2023! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat "Kultura na ulice!" je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta "Kultura na ulice!" je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije