Velika čast: Amira Medunjanin nastupit će u čuvenoj Sydneyskoj operi!

2
Radiosarajevo.ba
Velika čast: Amira Medunjanin nastupit će u čuvenoj Sydneyskoj operi!
Foto: Facebook / Amira Medunjanin ispred Opere u Sydneyu

Proslavljena bh. interpretatorka sevdalinke Amira Medunjanin nastupit će u čuvenoj Operskoj kući u Sydneyu.

Medunjanin će imati koncert 5. marta ove godine, a pratit će je harmonikaš Antonio Vrbički.

"Prvi put kad sam vidjela ovaj čudesni Hran muzike, zamišljala sam i sanjala o tome kako bi bilo pjevati tu i osjetiti tu magiju. I to se sad dešava, i to uskoro!!! Neopisivo sam zahvalna", uskliknula je Medunjanin na društvenim mrežama  

Čengić: Za 5 mjeseci završeni poslovi koji su čekali deceniju, ispunio sam još jedno obećanje

Čengić: Za 5 mjeseci završeni poslovi koji su čekali deceniju, ispunio sam još jedno obećanje

Sydneyska opera ovaj je koncert najavila sljedećim riječima:

"'Pjesme iz srca' Amire Medunjanin i Antonija Vrbičkog očaravajuća su muzička saradnja koja spaja soul vokal Medunjanin s Vrbičkinom evokativnom harmonikom, stvarajući bogatu tapiseriju emotivnih melodija."

Potom su nastavili:

"Amira Medunjanin, renomirana bosanskohercegovačka pjevačica, postala je sinonim za žanr sevdaha, emotivne i bezvremenske ljubavne pjesme balkanskog porijekla. Amirine interpretacije udahnjuju život duševnim narativima Sevdaha, hvatajući suštinu ljubavi, čežnje i melankolije, pozivajući slušatelje u očaravajući svijet balkanske glazbene baštine.

Spajajući Amirin vokal koji diše dušu s Antoniovim majstorskim umijećem harmonike, ovaj dvojac stvara očaravajuće putovanje kroz emotivno pripovijedanje i kulturno bogatstvo. 'Pjesme iz srca' su muzički doživljaj koji nadilazi kulturološke granice. Zajedno zadiru u bogato naslijeđe sevdaha, spajajući tradicionalne elemente sa suvremenim nijansama, osvajajući publiku širom svijeta. Amira Medunjanin i Antonio Vrbički su ambasadori, čuvajući i razvijajući bezvremensku ljepotu sevdaha, osiguravajući njegovu trajnu prisutnost u globalnom muzičkom krajoliku."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije