Večeras u Zagrebu: Izložba sarajevskog slikara Admira Halilovića

4
Radiosarajevo.ba
Večeras u Zagrebu: Izložba sarajevskog slikara Admira Halilovića
Privatni album / Admir Halilović

U galerijskom prostoru Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, u Bogovićevoj ulici, večeras u 19,30 sati bit će otvorena izložba sarajevskog slikara Admira Halilovića. 

Admir Halilović izlaže u sklopu "Ja bih - 5 dana Sarajeva u Zagrebu 2022" u organizaciji HKD Napredak. Ovo je njegova prva samostalna izložba koja će biti prezentovana zagrebačkoj publici.

Autor će izložiti 20 slika iz opusa “Ego eques”. U svom opusu Halilović vješto spaja animalni simbolizam sa kolažima poznatih ličnosti, te time nastoji skrenuti pažnju na likovnu umjetnost i približiti je kompletnoj javnosti. 

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

Admir Halilović u svoja djela uključuje poznate i priznate umjetnike, muzičare, sportiste, poslovne ljude i druge javne osobe kao što su: Monica Belluci, Roberto Cavalli, James Blunt, Goran Bregović, Severina, Nina Badrić, Branko Đurić – Đuro, Enis Bešlagić, Gibonni itd. njegova namjera je da, kroz dozu komercijalizacije ali zadržavajući originalnost, podsjeti na značaj umjetnosti za život i kulturu svake države i svakog grada.

Najava izložbe Admir Halilović
Privatni album : Najava izložbe Admir Halilović

Admir Halilović je rođen u Beogradu 1976 god. Srednju Školu primjenjenih umjetnosti kao i Akademiju likovnih umjetnosti završio u Sarajevu. Od 2004. je član Udruženja Likovnih Umjetnosti BiH. Zaposlen je kao umjetnički saradnik u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Kolektivne izložbe:
- Kentauromahia , 1994., Umjetnička galerija BiH
- Godišnja izložba studenata, 1996, , Galleria ALU,
- Izložba fotografija, 1997. Paris, Francuska
- Godišnja izložba studenata, 1998. , Galleria ALU,
- Colektivna izložba “iron – bronze” , 2004.godina , Galleria ALU,
- Simpozium Bronze , 2004. Bremen, Njemačka
- Humanitarna izložba pomoć djeci sa poteškoćama, 2005. , Galleria “B.Smoje”
- Izložba na Art koloniji Gradac, hrvatska – 2012. godina

Redovni je izlagač na kolektivnim izložbama Udruženja Likovnih Umjetnosti BiH. Od 1999 – 2001.  je asistent akademskog skulptora Enesa Sivca na mnogim interijerskim rješenjima i izvedbama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije