Večeras ne propustite: Rođendanski koncert Muzičke akademije Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Večeras ne propustite: Rođendanski koncert Muzičke akademije Sarajevo
/ Dvorana Doma Oružanih snaga BiH
U povodu 62. godišnjice Muzičke akademije u Sarajevu, večeras će se publici predstaviti orkestar i solisti ove renomirane obrazovne institucije. 

Imat ćemo priliku da čujemo 40. Simfoniju W. A. Mozarta, a potom i djelo  Zigeunerweisen Pabla de Sarasatea. Na kraju bit će izvedene Bacchantus i Dansa macabre C. Saint–Saënsa.

Orkestrom će rukovoditi bosanskohercegovački dirigent, pedagog i kompozitorOgnjen Bomoštar,  a solistice na violini su Emina Smolović i Melisa Karić.

Koncert počinje u 19,30, a ulaz je besplatan

Koncert se održava u sklopu 10. Majskih muzičkih svečanosti, festivala kojeg u cjelosti organiziraju i izvode studenti i profesori Muzičke akademije u Sarajevu. 

Tim povodom, Lana Šehović Pačuka, prodekanesa za koncertnu djelatnost akademije, ističe da se program večerašnjeg koncerta uvježbavao intenzivno posljednjih mjesec dana. 

"Studenti rade punom parom i očekujemo da će ovo biti zaista dobar koncert. Pozivamo sarajevsku publiku da nam se pridruži  večeras u 19,30 " istaknula je.

Već sutra, u srijedu 24 maja, u Bošnjačkom institutut na programu je koncert klavirskog dua Emina Softić Begić i Dina Fejzić, za kojeg naša sugovornica kaže da će predstaviti "sjajan i rijedak program za klavir četveroručno". 

A pažnji publike preporučujemo i dva nadolazeća događaja:

"U srijedu 31. maja u Domu OS održat će se veliki spektaktl - Koncert mješovitog hora i solista. A u subotu 3. juna u Narodnom pozorištu naše Majske muzičke svečanosti završit će koncertom Orkestra Muzičke akademije zajedno sa Sarajevskom filharmonijom, kada ćemo čuti epohalni koncert za klavir i orkestar Roberta Schumana, uz solistu Nadira Hošića, talentiranog studenta prve godine.

 Nema sumnje da nas očekuju divni muzički trenuci. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije