Večeras na MESS dođite s napunjenim telefonom i aktivnom Whatsapp aplikacijom

1
V.A.Z.
Večeras na MESS dođite s napunjenim telefonom i aktivnom Whatsapp aplikacijom
oficijelna fotografija / Scena iz predstave Woyczek

Peti je dan 62. po redu Festivala MESS, a na programu su dvije predstave. 

U 18.00 i 22.00 u Stolariji NPS gledat ćemo predstavu Picture Perfect čiji su autori Achim Wieland i Marios Iannou. Ovaj dvojac iz teatarske kompanije SRSLYours već smo upoznali u predstavi Ceremonija čaja.

Večerašnja predstava Picture Perfect je neobična po formi jer se većinom odvija putem mobilnih telefona.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

"Da bi se moglo prisustvovati predstavi potrebno je da svaki gledatelj uz sebe ima svoj pametni telefon. Predstava će se jednim dijelom pratiti pomoću Whatsapp aplikacije. Molimo gledatelje da donesu napunjene pametne telefone te da aplikaciju instaliraju prije dolaska u pozorište. Sve dalje upute gledatelji će dobiti na licu mjesta te ih stoga molimo da u pozorište dođu pola sata prije početka predstave", stoji u obavještenju za sve koji će doći u Stolariju. 

Ceremonija čaja: Bol iz nehata

Ceremonija čaja: Bol iz nehata

Druga predstava najavljena za večeras je Woyczek Georga Buchnera u izvedbi Nemzeti Színház Nonprofit Zrt iz Mađarske. 

Riječ je o dramskom djelu koje smo do sada imali prilike gledati u nekoliko izvedbi na MESS-u. Sjećamo se slavnog Woyczeka kojeg je režirao Robert Wilson, na MESS-u 2003. godine. 

Kako je o predstavi rekli njeni akteri na današnjem Mess-presso duženju, željeli su napraviti Woyczeka koji je drugačiji od svih prethodnih. Mračnu temu krivice željeli su prikazati u svijetlim i vedrim tonovima, a radnju su smjestili u Latinsku Ameriku.

Glumci i autori ove teatarske skupine iz Mađarske odranije su povezani prijateljstvom, pa se to odražama i na njihovu umjetnost na sceni. U ovoj predstavi mnogo toga je prepušteno improvizaciji, mada je osnova dramske radnje zadržana. 

Woyczk je na programu u 20,00 na sceni SARTR.

Detalje o kupovini ulaznica možete potražiti na ovom linku:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije