FotoBiH 2016 / Valter i Historijski muzej predstavili najbolje bh. fotografije

22. 12. 2016. u 11:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U prostorijama Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine u Sarajevu je 21. decembra održana izložba najboljih odabranih radova bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH 2016.

Događaj je održan u saradnji Foto-video kluba Valter (FVK Valter), Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine i Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH  (AUF BiH) i okupio je izlagače iz deset klubova iz cijele zemlje i jednog samostalnog autora. Izloženo je preko 100 originalnih fotografija, a radovi su odabrani na osnovu ocjena selektorice Imrane Kapetanović.

Izložbu je otvorio predsjednik AUF BiH Ozren Božanović, koji je izrazio zadovoljstvo izloženim fotografijama i nastavkom tradicije održavanja FotoBiH kao jednog od bitnijih događaj ove vrste u zemlji. Djela koja su brojni posjetioci mogli vidjeti su podijeljena u dvije kategorije – monohrom i kolor i rezultat su rada i truda kako profesionalnih fotografa, tako i entuzijasta, zaljubljenika u ovu umjetničku formu.

Prisutnima su se obratili Elma Hašimbegović, direktorica Historijskog muzeja BiH, i Muhamed Borović, predsjednik Foto-video kluba Valter, koji su istaknuli zadovoljstvo izložbom, te njen značaj u kulturnom i umjetničkom životu BiH.

Najbolji izabrani radovi u obje kategorije su prigodno nagrađeni. Prvu nagradu u kolor kategoriji osvojila je Svetlana Perić s fotografijom Pejzaž s linijama, dok je u monohrom kategoriji pobijedio Eldin Hasanagić s fotografijom Karavan.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA