Uspješno okončana 66. sezona Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

Radiosarajevo.ba
Uspješno okončana 66. sezona  Bosanskog narodnog pozorišta Zenica
/ Mirjana Karanović i Enes Salković u predstavi 'MI smo oni na koje su nas upozoravali naši roditelji'
Ovo je bila 66. umjetnička sezona Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a okončana je uz brojne uspjehe, nagrade, premijere i festivalska gostovanja.

Sezonu je obilježilo devet premijernih izvedbi predstava, kao i četrnaest uspješnih učešća na prestižnim internacionalnim festivalima.

U više nego uspješnoj sezoni, BNP je dobio devet nagrada među kojima su i dvije nagrade Sterijinog pozorja Novi Sad, kao i nagrada Međunarodnog festivala Marulićevi dani Split 2016., čime je održan status najtrofejnije teatarske kuće u BiH. 66. umjetničku sezonu je obilježilo i četrdeset internacionalnih gostovanja. 

Bosansko narodno pozorište Zenica je ovo godine i proslavilo svoj mali jubilej organizirajući XV festival bosanskohercegovačke drame Zenica 2016., koji je jedini festival autorskog teksta u BiH, što je još jedan ogromni uspjeh u nepovoljnim ekonomskim uvjetima u kojima se nalazi kulturna i teatarska djelatnost BiH.

BNP za novu sezonu najavljuje četiri velika projekta i odlazeći na zasluženi godišnji odmor spremno čeka svoju novu umjetničku sezonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije