Uskoro otvorenje Viva film festivala, uz dokumentarac o Tomi Zdravkoviću

1
Radiosarajevo.ba
Uskoro otvorenje Viva film festivala, uz dokumentarac o Tomi Zdravkoviću
Foto: Oficijelni vizual / Plakat dokumentarca o Tomi Zdravkoviću

Osmi po redu Viva Film festial, međunarodni festival ekološkog, turističkog religijskog i omladinskog bh. filma, održat će se u Kinoteci BiH od 1. do 4. decembra. 

Premijerom dokumentarnog filma 'To je Toma', o popularnom pjevaču Tomi Zdravkoviću, u Kinoteci BiH u Sarajevu, bit će otvoren 8. Viva film festival. U filmu reditelja Bobana Rajkovića prikazani su brojni snimci i fotografije nastale tokom karijere ovog legedarnog pjevača narodne muzike.

U filmu o Tomi između ostalih govore: supruga Gordana Zdravković, menadžer Sadik Paja Pašić, novinar i pisac knjige o Tomi Zdravkoviću Nikola Kankaraš, muzičari Zoran Kalezić, Hasan Dudić, glumice Tanja Bošković, Danica Maksimovć

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Istoga dana publika će se moći podsjetiti i grad prix ostvaranja VIVA film festivala, filma 'Naše korjenje', francuskog reditelja Andrea Russela.

U okviru ovog izdanja Festivala sarajevskoj publici bit će prikazano 45 filmova iz 28 zemalja svijeta u kategorijama ekologija, religija, turizam i bh. omladinski film.
Na konkurs je ove godine prijavljeno 1420 filmova, tako da je selektovano ukupno 12 sati kvalitetnog programa za ljubitelje dokumentarnog i kratkog metra, rekao je umjetnički direktor bh. reditelj Ratko Orozović.

Sve projekcije bit će održane u Kinoteci BiH, ulaz je slobodan, a detaljan program sa satnicama projekcija možete pronaći na oficijalno portalu Viva film festivala.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije