Umjetnost inspirisana legendom

Sponzorisani tekst
Umjetnost inspirisana legendom
Foto: Jagermeister / Street art i Jägermeister

Street art kultura današnjice predstavlja nesputan, inovaitvan, maštovit i kreativan način izražavanja umjetnika. Kroz svoj vizuelni izričaj, street artisti svijet prikazuju na drugačiji način, oslikavajući svakodnevni prostor i dajući mu novu dimenziju.

Prepoznavši svježinu, maštovitost i inovativnost street art kulture, Jägermeister je ove godine podržao ovaj vid kreativnog izražavanja te u suradnji sa Street Art Festivalom iz Mostara raspisao konkurs za najbolje idejno rješenje Jäger murala, oslikanog za vrijeme trajanja festivala. Nemali broj prijava pred Jäger tim stavili su težak zadatak – odabrati najkreativnije rješenje. Ipak, odluka je donesena – stipendiranje i putovanje na Berlin Night Embassy, pripali su Benjaminu Čengiću, poznatom muralisti iz Sarajeva. Kroz svoj rad, Benjamin je prikazao odnos čovjeka i prirode, kroz simbol jelena, davši pritom legendi o Hubertusu, inspirativnoj priči koja je nadahnula tvorca Jägermeistera, vlastiti pečat.

Vodeći se idejom street art kulture, Jägermeister je ovom umjetnošću obilježio i svoj, sad već trogodišnji projekat JMSTREETSHIRTS. Od prve godine JMSTREETSHIRTS je promovirao uličnu kulturu i uličnu modu kroz nosive komade odjeće. Dizajn dosadašnjih majica radili su poznati streetwear brendovi Molimao i RevoltClothing kao i poznati bosanskohercegovački reper Frenkie. Ove godine, JMSTREETSHIRTS predstavlja kolaboraciju sa poznatim sarajevskim umjetnikom Rikardom Druškićem. Njegov dizajn je na inspirativan i maštovit način "uhvatio" duh Jägermeistera. Nove, unisex JMSTREETSHIRTS namjenjene su svima kojima je ulična moda dio vlastitog izričaja, i potpuno je besplatna. Sve što je potrebno je da zapratite službene društvene mreže Jägera i budete sretne ruke. Budite dio #jmstreetshirts ekipe, i zakoračite u neobični svijet street art kulture.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije