Umjetnik Rikardo Druškić i Seat pozivaju na jedinstvenu izložbu

Radiosarajevo.ba
Umjetnik Rikardo Druškić i Seat pozivaju na jedinstvenu izložbu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Umjetnost i tehnologija: Suradnja Seata i Rikarda Druškića
Salon automobila Seat u naredna četiri dana pretvoren je u poseban umjetnički prostor.

Međunarodno cijenjeni umjetnik Rikardo Druškić danas je na ovom mjestu otvorio izložbu svojih radova, među kojima se nalazi i jedan oslikani Seat Leon automobil, jedinstven u svijetu.

“Osim vozila koje nudimo na tržištu, mi zaista cijenimo kreativnost i mladalački duh kakav se može naći u ovom gradu. Mi u Seatu volimo reći da smo kreativni tehnolozi, a Druškićev umjetnički izraz je izuzetno blizak imidžu Seata, jer je to jedan od rijetkih brendova koji podstiče interakciju s mladima. Kao i Rikardov rad, svaki naš automobil je umjetničko djelo,” kazao je Senad Trnka, Seat Brand Manager. 

"Seat mi je pristupio prije dvije godine s idejom projekta. Uslijedilo je crtanje njihovog auta Seat Leon u sklopu Pop-Art Festivala, a danas sve to krunišemo u nešto više, u ovu samostalnu izložbu. Već nekoliko godina sam imao želju da oslikam auto i Seat mi je izašao u susret. Na autu dominiraju apstraktni oblici koji su formom i bojom isprepleteni, a svako u njima može vidjeti nešto različito i osobno", rekao je umjetnik za Radiosarajevo.ba.

Oslikani Seat Leon kao “umjetničko djelo na točkovima” zauzima posebno mjesto u sklopu izložbenog prostora gdje možete pogledati i radove nastale kombinacijom tradicionalne i digitalne tehnike slikanja, te ulja na platnu.
U razgovoru s gospodinom Trnkom saznajemo među prvima da su za rad Rikarda Druškića zainteresirani u centrali Seata, u Barceloni, gdje će ovaj umjetnik uskoro gostovati.

"Upravo smo dobili vijest da je naša centrala odlučila da u centru Barcelone otvori tzv. Cala del Seat (Kuću Seata), gdje će se pored izložbenog prostora za vozila, nalaziti i prostori za izlaganje umjetničkih radova, održavanje koncerata, kulinarskih događaja, druženje mladih... Seat na ovaj način daje pečat kulturi grada Barcelone. I mi u BiH smo s ovakvim aktivnostima na istom fonu. Ja pozivam publiku i sve potencijalne kupce da dođu u naš salon i pogledaju jedinstvenu izložbu Rikarda Druškića", istaknuo je Seat Brand Manager. 

Salon Seat nalazi se u ulici Bulevar Meše Selimović 16 u Sarajevu, a izložbu možete pogledati radim danima u terminu od 09:00 – 16:00 sati, te subotom do 12:00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije