Umjetnička galerija BiH: Izložba Svijet Roma i animirani film BeeBoy

Radiosarajevo.ba
Umjetnička galerija BiH: Izložba Svijet Roma i animirani film BeeBoy
Nakon nedavno otvorene izložbe "Svijet Roma + Animirani film BeeBoy" u Umjetničkoj galeriji BiH biće upriličen i razgovor s umjetnikom i autorom djela predstavljenih na ovoj izložbi, Sadkom Hadžihasanovićem.

Autor Sadko Hadžihasanović će govoriti o umjetnosti, stvaralaštvu, iskustvima i radu u Kanadi. Umjetnik će prisutne provesti i kroz izložbu uz detaljniji osvrt na predstavljena djela.

Razgovor će se održati četvrtak, 20. jula, u 18 sati u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine, u sali na prizemlju. Ulaz je besplatan.

Uz slike, na izložbi pod nazivom „Svijet Roma + Animirani film BeeBoy“ predstavljen i kratki animirani film „BeeBoy“. Izložbu možete posjetiti do kraja augusta.

Sadko Hadžihasanović rođen je u Bihaću 1959. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 1982. godine, a postdiplomske studij završio je u na Univerzitetu u Beogradu 1984. U Kanadu se seli 1993. Bio je član grupe Zvono (1982-1992) i član je Open Studio, Toronto. Živi i radi u Torontu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije