Sarajevo: Ulaz u Radićevoj 7 postao - galerija

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Ulaz u Radićevoj 7 postao - galerija
Stanari ulaza u ulici Radićeva 7, uživaju u velikim promjenama.

Prvog četvrtka u mjesecu, ovaj haustor dobio je H:ART javnu galeriju, kao i specijalnu projekciju uoči 11. Pravo Ljudski Film Festivala. Nova lokacija predstavlja deseti po redu haustor u Sarajevu koji dobiva trajnu izložbu u vlasništvu stanara ulaza, i prvi koji nakratko postaje kinosala otvorena za javnost.

Novi element, projekcija kratkih filmova, organizira se kao najava 11. izdanja Pravo Ljudski Film Festivala, koje se održava u od 9. do 14. novembra u Sarajevu.

Posjetioci javne galerije Radićeva 7 upoznali su se s radom bh. umjetnika Sanjina Mašića, odnosno njegovom novom serijom karikatura i crteža na temu filmske umjetnosti

Inicijatori H:ART-a žele da umjetnost postane pokretač interakcije među ljudima, promišljanja o različitim temama i solidarnosti među komšijama.

Svi građani i građanke Sarajeva mogu učestvovati u ovom projektu. Ako smatraju da i njihov haustor zaslužuje srce, žele javnu galeriju ili filmsku projekciju u haustoru, potrebno je da dobiju pristanak kućepazitelja ili stanara i stanarki, da pošalju prijavu putem Facebook stranice H:ART, te da asistiraju organizatorima pri postavljanju radova. Više o događaju možete saznati na službenom Facebook događaju otvaranja.

H:ART i Pravo Ljudski Film Festival zahvaljuju se stanarima na podršci ove inicijative.

Ovogodišnje izdanje Pravo Ljudski Film Festivala

Istovremeno, ovogodišnje izdanje Pravo Ljudski Film Festivala propituje koncepte doma i pripadnosti, različite pristupe kroz kojih se autori i autorice kroz svoje radove kreću u otvorenim i zatvorenim prostorima, te kako se ovim iskustvima povezuju s ostatkom svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije