U Vijećnici održan koncert Orkestra Muzičke akademije UNSA

0
Radiosarajevo.ba
U Vijećnici održan koncert Orkestra Muzičke akademije UNSA
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Koncert u Vijećnici

U Vijećnici je sinoć održan koncert Orkestra Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu (MAS UNSA) koji je nastupio pkoncertod dirigentskom palicom Emira Mejremića,  profesora na Odsjeku za dirigovanje MAS.

Koncert je počeo predstavljanjem solistica Tare Kušić (flauta) i Stele Strnad (flauta), studentica u klasi prof. Sakiba Lačevića, koje su izvele “Andante et Rondo” op. 25 za dvije flaute i gudački orkestar F. Dopplera.

Publiku je dojmio i nastup Milutina Radulovića (violina), studenta prof. Marka Simovića, i njegova interpretacija “Ciaccone” u g molu T. A. Vitalija, uz pratnju Fuada Šetića (čembalo), asistenta na Odsjeku za dirigovanje MAS i gudačkog orkestra.

Plivačica preminula u 37. godini, osvojila 15 medalja na svjetskim prvenstvima

Plivačica preminula u 37. godini, osvojila 15 medalja na svjetskim prvenstvima

Program je zaokružen izvedbom Simfonije br. 8 u h molu (Nedovršena) F. Schuberta.

Ovaj događaj realizovan je pod okriljem Koncertne sezone MAS 2022/23, a u saradnji sa JP Sarajevo i Gradom Sarajevo, te uz podršku Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Muzičke akademije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije