U utorak poslušajte: Veče baroknih sonata

Radiosarajevo.ba
U utorak poslušajte: Veče baroknih sonata
Seriju aprilskih dešavanja Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu završava koncertom Večer baroknih sonata.

U interpretativnom smislu nadasve kompleksan muzički program, kojeg sačinjavaju ostvarenja velikana muzičke umjetnosti J. S. Bacha i G. F. Händela, izvest će sarajevskoj javnosti znane umjetnice – violinistica Emina Smolović te pijanistica Milica Lawrence.

Emina Smolović završila je studije violine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a magistrirala na FMU u Beogradu. Potom je završila specijalističke studije iz predmeta Metodika nastave gudačkih instrumenata, kao i specijalističke studije iz Kamerne muzike. Kao solista, ali i član različitih ansambala imala je niz koncerata u zemlji i inostranstvu. Nastupala je s različitim kamernim ansamblima, a trenutno predaje violinu na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu.

Milica Lawrence na FMU u Beogradu završila je studij klavira i čembala. Specijalističke studije iz kamerne muzike i doktorske studije završava, na istom fakultetu. Pohađala je brojne master-tečajeve za klavir i čembalo kod afirmiranih domaćih i stranih umjetnika. Za solo izvedbe te izvedbe s kamernim sastavima osvojila je veći broj nagrada na domaćim i inozemnim natjecanjima. Održala je veliki broj solističkih i koncerata kamerne muzike u zemlji i inozemstvu. Trenutno radi kao samostalni umjetnički saradnik na Odsjeku za gudače na Filološko-umjetničkom fakultetu u Kragujevcu.

Afirmirani umjetnički dvojac nastupit će u Bošnjačkom institutu Adila Zulfikarpašića, u utorak 25. aprila 2017.  s početkom u 19.30 časova.

Ulaz na koncert je besplatan! Dobrodošli!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije