U Stocu sutra počinje festival "Slovo Gorčina": Tradicija koja traje od 1971. godine

2
Radiosarajevo.ba
U Stocu sutra počinje festival "Slovo Gorčina": Tradicija koja traje od 1971. godine
Foto: Samir Leskovac / Radiosarajevo.ba / Nekropola stećaka Radimlja

U Stocu će se od 29. - 31.07.2022. godine održati festival kulture "Slovo Gorčina".

Otvaranje festivala planirano je za petak u 20.00 sati na tradicionalno najvažnijoj lokaciji za Slovo Gorčina – nekropoli stećaka Radimlja, na kojoj je ova manifestacija davne 1971. godine i započela.

Nakon kratkog druženja dobrodošlice za sve učesnike i posjetioce, uslijediće koncert gudačkog kvarteta SA Sinfonietta koji će izvesti kompoziciju Kameni spavač Vlade Miloševića, a stihove u pratnji kvarteta govoriće proslavljeni pjesnik i glumac Enes Kišević.

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Prva noć festivala dalje će nastaviti proglašenjem tri najbolja mlada/e pjesnika/inje u 2022. godini, odnosno tri dobitnika/ce nagrade “Mak Dizdar” za najbolju nebjavljenu zbirku poezije.

Na kraju večeri planiran je najvažniji pjesnički program festivala – program posvećen gostu pjesniku, na kojem će se, uz razgovor i čitanje stihova, predstaviti pjesnički opus istinske predstavnice bh. savremene poezije, književnice Tanje Stupar–Trifunović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije