U sklopu festivala Othello: Predstava Narodnog pozorišta Sarajevo osvojila tri nagrade u Makedoniji

0
Radiosarajevo.ba
U sklopu festivala Othello: Predstava Narodnog pozorišta Sarajevo osvojila tri nagrade u Makedoniji
Foto: NPS / Predstava u Makedoniji, Narodno pozorište Sarajevo

Narodno pozorište Sarajevo, u sklopu regionalne turneje, gostovalo je u Gostivaru, u Sjevernoj Makedoniji, na 8. Internacionalnom teatarskom festivalu "Othello" sa dramskom predstavom "Jedan je Muhammad Ali" autora Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića.

Dramska predstava "Jedan je Muhammad Ali"; osvojila je nagrade za najbolju predstavu, reditelj Dino Mustafić za najbolju režiju i glumac Ermin Sijamija za najbolju mušku ulogu. Na 8. Internacionalnom teatarskom festival "Othello", u okviru festivalskih večeri izvedeno je pet predstava iz Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Grčke.

Internacionalni teatarski festival "Othello", tradicionalno dodjeljuje nagrade u nekoliko kategorija najbolja predstava, reditelj, glumac i glumica. Internacionalni teatarski festival "Othello" organizuje istoimeno udruženje iz Gostivara, uz podršku Ministarstva kulture, Opštine Gostivar i Centra za kulturu ASNOM.

Snimak koji morate vidjeti: Dačić ponovo pjevao Erdoganu na turskom

Snimak koji morate vidjeti: Dačić ponovo pjevao Erdoganu na turskom

Uloge su ostvarili: Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda i Dino Bajrović. Dramaturginja je Vedrana Božinović, scenografkinja i kostimografkinja je Lejla Hodžić, kompozitor predstave je Damir Imamović, a koreografkinja Ena Kurtalić. Video dizajn uradio je Zlatan Filipović.

Nakon gostovanja na 8. Internacionalnom teatarskom festivalu "Othello" u Gostivaru, u sklopu regionalne turneje, predstava "Jedan je Muhammad Ali" 28. oktobra bit će izvedena u Novom Pazaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije