U rođendanskom zagrljaju Ars Aevija potpisana Deklaracija kandidature za Nobelovu nagradu za mir

Radiosarajevo.ba
U rođendanskom zagrljaju Ars Aevija potpisana Deklaracija kandidature za Nobelovu nagradu za mir

Kao i svake godine 19. decembra Ars Aevi je i večeras ugostio istaknute ličnosti Bosne i Hercegovine i dugogodišnje prijatelje i podržavatelje jednog od najznačajnijih i najvećih kulturnih projekata u našoj zemlji. 

Na današnji datum Ars Aevi obilježava svoj 23. rođendan i zajedno s prijateljima se sjeća i podsjeća na sve što je dosad učinjeno i upućuje na ono što tek slijedi. 

Osim obilježavanja rođendana Ars Aevija, danas je upriličena treća faza potpisivanja Deklaracije kandidature Projekta Ars Aevi za Nobelovu nagradu za mir. 

Ars Aevi zaslužuje Nobelovu nagradu za mir!

"Nakon zvaničnog predstavljanja inicijative kandidature Projekta Ars Aevi predstavnicima bh. medija 9. septembra, nakon susreta potpisnika Deklaracije Ars Aevi 10. oktobra i nakon zvaničnog pristupanja Deklaraciji Ars Aevi 11. novembra svih čelnih ličnosti Grada Sarajeva koje su odgovorne funkcije obavljali kroz protekle dvije decenije osnivanja i impresivnog razvoja Projekta Ars Aevi, večeras ćemo tradicionalno obilježiti rođendan Projekta Ars Aevi na kojem ćete potpisati treću Deklaraciju kandidature Projekta Ars Aevi za Nobelovu nagradu za mir 2018. godine", obratio se prisutnima večeras Enver Enjo Hadžiomerspahić, direktor Projekta. 

Svi prisutni imali su priliku potpisati Deklaraciju i ostaviti je u Kolekciji kao znak podrške i nade da će značaj Ars Aevija biti prepoznat i na taj način i da će 2018. dobiti Nobelovu nagradu za mir. 

Među prisutnima bili su i bivši i trenutni ministar za kulturu i sport Kantona Sarajevo - Samer Rešidat i Mirvad Kurić, koji su kazali nekoliko riječi i iskazali nadu da će Ars Aevi dobiti nagradu, ali i da će se u što skorijem roku riješiti pitanje finansiranja od nadležnih i odgovornih institucija kako bi Ars Aevi nastavio svoju misiju i kako se ne bi desilo da se vrata ove jedinstvene kolekcije zatvore zbog nedostatnih sredstava.

Kolekcija Ars Aevi danas je svoja vrata otvorila svim građankama i građanima koji su željeli svojim potpisom javne Deklaracije izraziti podršku ostvarenim vrijednostima i razvojnim vizijama Projekta Ars Aevi

Nekoliko fotografija s obilježavanja rođendana i potpisivanja Deklaracije možete pogledati u fotogaleriji

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije