Ledeni Zmajevi: Rezultat je previsok, sutra idemo po pobjedu (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Ledeni Zmajevi: Rezultat je previsok, sutra idemo po pobjedu (VIDEO)

Sarajevski Vukovi večeras su u prvom susretu drugog kola Balkanske hokejaške lige poraženi od Spartaka iz Subotice rezultatom 6:3. Ekipa iz Srbije opravdala je ulogu favorita i na kraju zasluženo slavila. Naši momci pružili su odličan otpor, posebno ako imamo u vidu uvjete u kojima treniraju. 

"Pa teško je reći jesam li zadovoljan. I jesam i nisam. Bilo je stvari koje smo mogli uraditi bolje. Imali smo prilika da postignemo gol kada je rezultat bio neizvjestan. Međutim oni u ekipi imaju nekoliko zaista dobrih stranaca. Mi smo se spremali 12-13 dana na ledu i mjesec i pol suhog treninga. Međutim to nije isto, nije ista grupa mišića i teško je jako. Mislim da je bio prevelik rezultat na kraju", kaže Dubravko Posavec. 

Trener i igrač Vukova, Anthony London, ističe kako je njegovoj ekipi mnogo značila podrška u večerašnjem susretu. 

"Prvo želim da se zahvalim publici koja je došla da nas podrži. Da se čuje podrška i kada imamo šanse da čujemo taj žamor u dvorani. Želim im se zahvaliti i pozvati ih da dođu na sutrašnju utakmicu. Protivnike dobro poznajemo, ima dobre igrače. Jedan Kanađanin koji igra ove sezone je zaista odličan. On je postigao dva ili tri gola i bio je ta prevaga. Rezultat 3:6, nije dobar, ali nije ni toliko loš", kaže London. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije