U Pozorištu mladih održana izložba "Dame u kopačkama" o uspjesima SFK 2000 Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
U Pozorištu mladih održana izložba "Dame u kopačkama" o uspjesima SFK 2000 Sarajevo
Foto: SFK 2000 Sarajevo / Predstava "Dame u kopačkama"

U Pozorištu mladih u Sarajevu jučer je održana izložba “Dame u kopačkama”, gdje su posjetioci imali priliku pogledati najbolje fotografije i vremeplov vezan za uspjehe SFK 2000 Sarajevo.

Najtrofejniji ženski kolektiv iz Bosne i Hercegovine dvadeset puta je osvojio titulu prvakinja BiH, devetnaest puta naslov osvajačica Kupa, a vlasnice su i Ginesovog rekorda po broju uzastopnih titula u jednom nacionalnom prvenstvu.

U svojoj historiji, SFK 2000 Sarajevo odigrao je nekoliko velikih utakmica, brojne reprezentativke su nosile dres Kluba, a sve je to prikazano na izložbi “Dame u kopačkama”, koja se održavala u Pozorištu mladih.

Zukan Helez: "Svjesni smo da je svaki dan novi izazov i nastojimo da radimo najbolje za našu državu"

Zukan Helez: "Svjesni smo da je svaki dan novi izazov i nastojimo da radimo najbolje za našu državu"

Također, posjetioci su imali priliku da pogledaju film o SFK 2000 Sarajevo, autorice Ade Sokolović, koji govori o samom Klubu i istrajnosti mladih fudbalerki, koje su zajedno sa svojom trenericom Samirom Hurem napravile veliki, domaći sportski brend.

"Dame u kopačkama" 6. augusta u Pozorištu mladih

"Dame u kopačkama" 6. augusta u Pozorištu mladih

Predstava "Dame u kopačkama"
Foto: SFK 2000 Sarajevo: Predstava "Dame u kopačkama"

Nakon projekcije filma, održana i kratka debata na temu razvoja ženskog fudbala, a sudjelovali su predstavnici timova, koji su u proteklim danima boravili u Sarajevu. Podsjećamo, drugo izdanje regionalnog turnira u ženskom fudbalu održavalo se između 4. i 6. augusta u glavnom gradu BiH, a pored šampionki naše države, sudjelovali su ŽNK Osijek i ŽNK Dinamo Zagreb (Hrvatska), te ŽFK Breznica (Crna Gora).

“Regionalni turnir je jedan od najvažnijih projekata SFK 2000 Sarajevo i želja nam je u budućnosti da bude sve bolji. Drago nam je što su naši prijatelji imali priliku da se kroz izložbu i projekciju filma još bliže upoznaju sa SFK 2000 Sarajevo. Imamo zajedničku misiju, želimo unaprijediti ženski fudbal u našim državama i regiji, i okupljanja poput ovoga, govore da smo na dobrom putu”, poručila je trenerica SFK 2000 Sarajevo, Samira Hurem.

“Ime Dinamo zaslužuje jak ženski nogometni tim i na putu smo razvoja, za što je potrebno vrijeme. Saradnjom sa SFK 2000 Sarajevo imamo dobar primjer i protekli dani u Sarajevu bili su izvrsni. Naše nogometašice su jedva čekale utakmice u Sarajevu i rado ćemo doći opet. Lično gajim višegodišnje prijateljstvo sa Samirom i želim njoj i klubu puno uspjeha”, rekla je Marija Damjanović, osnivačica ŽNK Dinamo Zagreb.

Nova uvjerljiva pobjeda SFK Sarajevo za 20. titulu prvaka BiH!

Nova uvjerljiva pobjeda SFK Sarajevo za 20. titulu prvaka BiH!

“Podrška javnosti nam je bitna i smatram da kako u našoj ligi, tako i u regionalnim okvirima zaslužujemo još veću podršku. U regiji se igra kvalitetan ženski nogomet i dani provedeni u Sarajevu, donijeli su susrete koji to potvrđuju", poručila je Izabela Lojna, kapitenka ŽNK Osijek.

“Za nas je sudjelovanje na turniru u Sarajevu od velikog značaja i rado ćemo doći iduće godine. Mnogo truda ulažemo kako bi unaprijedili ženski fudbal u Crnoj Gori i poruke koje nosimo iz Sarajeva, kroz saradnju sa SFK 2000 Sarajevo su motivirajuće za budući rad i saradnju”, kazao je Zoran Vuković, trener crnogorske Breznice.

Pred SFK 2000 Sarajevo dolaze posljednje pripreme uoči ovogodišnjeg nastupa kluba u UEFA Ligi prvaka. Naše šampionke gostuju u Rumuniji, krajem ovog mjeseca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije