U nedjelju otvaranje izložbe 'Obrisi trenutaka' akademskog slikara Adija Karaila

0
Radiosarajevo.ba
U nedjelju otvaranje izložbe 'Obrisi trenutaka' akademskog slikara Adija Karaila
Umjetnički rad / Adi Karailo

Akademski slikar Adi Karailo otvorit će svoju samostalnu izložbu "Obrisi trenutaka" na kojoj će predstaviti svoje slike 

Otvaranje će biti upriličeno u nedjelju 12. decembra u 18,00 u galeriji Arka (Arka Art & Education Centar) na adresi Logavina 20. 

Autor  se na izložbi predstavlja slikama i crtežima koji su izvedeni tradicionalnom tehnikom ulje na platnu, ali i koristeći se novim medijima u istraživanju mogućnosti i jednog i drugog izraza. Polje interesovanja umjetnikovih djela je prikaz sadašnjosti, jednog trenutka, a kao glavni motiv izdvojen je čovjek. Preispitujući motive iz naše svakodnevnice, obični trenutci postaju tema Adijevih radova, te umjetnik kroz raznolik odabir medija traži svoj izraz, otkrivajući nam nešto novo, neistraženo, u već ustaljenim i dobro poznatim životnim scenama.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Adi Karailo rođen je u Sarajevu 1990. godine. Završio je diplomski i postiplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu na Odsjeku slikarstvo u klasi prof. Nusreta Pašića. Dobitnik je priznanja Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu kao najbolji student Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu prvog i drugog ciklusa studija. Pored samostalne izlagačke aktivnosti, učesnik je i brojnih kolektivnih izložbi i drugih kulturnih događaja u inostranstvu i u Bosni i Hercegovini. Zaposlen je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu u zvanju višeg asistenta na Odsjeku slikarstvo. Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine. Živi i radi u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije