U Sarajevu održan koncert povodom 96. godišnjice osnivanja Republike Turske

AA
U Sarajevu održan koncert povodom 96. godišnjice osnivanja Republike Turske
Foto: AA / Koncert u Narodnom pozorištu Sarajevo

U povodu 96. godišnjice osnivanja Republike Turske, u Narodnom pozorištu u Sarajevu večeras je upriličen koncert pod nazivom "Muzičko putovanje kroz kulture".

Na koncertu, koji je organizovala Ambasada Republike Turske u BiH, brojni posjetioci su imali priliku uživati u kompozicijama u izvedbi šefa za perkusiju Simfonijskog orkestra Predsjedništva Republike Turske Dincera Ozera i pijanistice Ruya Taner, ali i domaćih umjetnika.

Ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc je tom prilikom kazao da je prelijep osjećaj veličanstvenim koncertom obilježiti 96. godišnjicu osnivanja Republike Turske.

"Drago nam je da u Sarajevu s našim prijateljima iz cijele BiH obilježavamo ovaj datum. Nadam se da se koncert svidio ljudima iz BiH", kazao je Koc.

Dodao je na kraju da se ovakvim događajima dodatno jačaju odnosi Turske i Bosne i Hercegovine te se zahvalio i onima koji su dali podršku u organizaciji koncerta, a to su kompanija Sisecam, Institut Yunus Emre, Turkish Airlines i Ured za kulturu i turizam Republike Turske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije