U Dubrovniku otvorena izložba maestra Mersada Berbera, svečanosti prisustvovala i Hanka Paldum

3
Radiosarajevo.ba
U Dubrovniku otvorena izložba maestra Mersada Berbera, svečanosti prisustvovala i Hanka Paldum
Foto: Privatni album / I Hanka Paldum na otvorenju izložbe u Dubrovniku

U Dubrovniku je sinoć, 27. septembra svečano otvorena impresivna izložba djela istaknutog bosanskohercegovačkog slikara i jednog od najvećih svjetskih grafičara Mersada Berbera, a otvorenju se odazvala i Hanka Paldum.

Diva sevdaha i velika prijateljica obitelji Berber doputovala je jučer iz Sarajeva u Dubrovnik na poziv Ade Berber, kako bi prisustvovala svečanom otvorenju izložbe nazvane "U čast Dubrovniku", u Lazaretima.

"Veliku čast su mi ukazale moje Ada i Ira i cijela obitelj Berber pozivom da posjetim izložbu svjetski priznatog umjetnika Mersada Berbera u impozantnom, kultnom prostoru Lazareti, u Dubrovniku. Još veća čast je podijeliti oduševljenje svih prisutnih, koji nisu ostali ravnodušni ovim sjajnim djelima, koje je iza sebe ostavio veliki umjetnik, naš, a svjetski Mersad Berber", rekla je na sinoćnjem otvorenju Hanka.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Kraljica sevdaha Hanka Paldum, uz ovu se izložbu prisjetila i da je ona upravo u Lazaretima, nedaleko mjesta održavanja izložbe, održala svoj prvi poslijeratni koncert u Dubrovniku, a to je bilo 2007. godine.

Hanka se tijekom večeri družila s Ensarom Berberom i njegovom suprugom Irom Berber koji predvode Zakladu Mersad Berber, ali i s brojnim uzvanicima među kojima su bili Đurđa Tedeschi, predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Katarina Doršner i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin i mnogi drugi.

Zaklada Mersad Berber već je duže vrijeme željela Gradu Dubrovniku i stanovnicima Dubrovnika prezentirati veliki opus Mersada Berbera. Dubrovnik je bio slikarev treći dom nakon Sarajeva i Zagreba i bio mu je vječita inspiracija. Berberova izložba u Lazaretima može se razgledati sve do 23. oktobra 2023.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije