Hanka Paldum najavila koncerte u Njemačkoj i Hrvatskoj

0
Radiosarajevo.ba
Hanka Paldum najavila koncerte u Njemačkoj i Hrvatskoj
Foto: Vanja Lisac / Hanka Paldum

Nakon što je ovoga ljeta održala veličanstven koncert u svom Sarajevu, na zatvaranju Baščaršijskih noći, kraljica sevdaha Hanka Paldum nastavlja s novim koncertima u septembru.

Tako će 16. septembra sa svojim orkestrom kojeg predvodi Samir Hodžić održati koncert u Njemačkoj, u gradu Neuburg an der Donau, gdje će nastupiti u popularnom ugostiteljskom objektu Haus am See Joshofen i prirediti večer sevdaha i narodne muzike.

Nakon koncerta u Njemačkoj, Hanku očekuje koncert u Hrvatskoj, 30. septembra, na tradicionalnoj manifestaciji Dani Miholja, kada svoj dan slavi Općina Sračinec, nedaleko od grada Varaždina.

Španska aviokompanija najavila letove iz Sarajeva za Madrid

Španska aviokompanija najavila letove iz Sarajeva za Madrid

Ova je manifestacija poznata po sjajnim koncertnim programima, a ove su godine organizatori na čelu s načelnikom općine Božidarom Novoselcom, odlučili na svoju manifestaciju poznati Hanku Paldum. Kako je i sam načelnik općine naglasio, bila im je dugogodišnja želja da im Hanka dođe, a ove im se godine napokon želja i ostvaruje.

"Rado sam se odazvala na manifestaciju koja je u varaždinskom kraju omiljena i poznata po dobrim koncertima. Svi moji koncerti u Hrvatskoj su uvijek jako dobro posjećeni pa tako i ovdje očekujem divnu i brojnu publiku", komentirala je nadolazeći nastup Hanka, koju do kraja godine očekuje još koncertnih termina u Hrvatskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije