Mostar / U četvrtak promocija romana Senke Marić 'Gravitacije'

21. 09. 2021. u 22:32:00 Fena

Shares: 0

Predstavljanje romana "Gravitacije", autorice Senke Marić, održat će se u četvrtak, 23. rujna, u bašti Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru u 20 sati.

Razgovor s autoricom vodit će urednica Kristina Ljevak, koja je kazala da roman "Gravitacije" donosi priču o ženskom iskustvu, samoći i potrazi za smislom.

"Pišući o odrastanju i sazrijevanju između dvije potpuno drugačije žene, autorica uspijeva ispisati skoro pa univerzalnu istoriju naših pretkinja čija su iskustva determinirala i naše živote. Gravitacije nas podsjećaju kako je malo onoga što možemo sa sigurnošću znati te kako je od svih tereta prošlosti najteži život lišen ljubavi i strasti", navela je Ljevak.

Senka Marić, rođena 1972. godine, spisateljica je, pjesnikinja, esejistica i književna prevoditeljica. Autorica je nekoliko zbirki priča i romana "Kintsugi tijela" i "Gravitacije".

Dobitnica je europske nagrade "Vitez/škinja poezije" 2013., prve nagrade "Zija Dizdarević" 2000, te nagrade Meša Selimović za najbolji roman objavljen 2018. na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Urednica je internetskog portala za književnost, kulturu i umjetnost strane.ba, saopćeno je iz MC Pavarotti.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA