Tri dana kulture Češke u Sarajevu i Tuzli

Radiosarajevo.ba
Tri dana kulture Češke u Sarajevu i Tuzli
/ Vaclav Havel
Ambasada Češke Republike u BiH obavještava da će se od 17. 11. do 19. 11. 2016. upriličiti tri kulturna događaja koja predstavljaju kulturu ove zemlje.

U Sarajevu će se obilježiti  80. godišnjica od rođenja državnika, umjetnika, svjetski poznate ličnosti i velikog prijatelja BiH, Vaclava Havela, 17. 11. 2016. u 18:30 u kinu Kriterion. U okviru ove  večeri kulture program će sadržavati prikazivanje istaknutog filma o Vaclavu Havelu „Život prema Vaclavu Havelu“, te muzički i dramski dio.

U okviru Medjunarodnog teatarskog festivala u Tuzli 18. 11. 2016. publici će se predstaviti  pozorište iz Praga Divadlo D21 sa predstavom Vojcek , režisera Jiří Ondre. U predstavi uloge tumače: Hana Mathauserová, Kristýna podzimková, Michal Dudek, Petr Pochop, Hasan Zahirović, Richard Fiala.

Treće noći ciklusa češke kulture, 19. 11. 2016. pozorište iz Praga Divadlo D21 sa predstavom Vojcek (projekt „Vojcek“),gostovaće u Sarajevskom ratnom teatru SARTR u okviru obilježavanja Noći teatra.

Publika će ove večeri  prije predstave imati priliku prisustvovati  razgovoru o savremenom  češkom teatru sa umjetnicima iz Češke Republike, te sa članovim, gostima SART-a i predstavnicima iz Ambasade Češke Republike u BiH, sa početkom u 18:30, a prikazivanje predstave počinje u 20:00. Ulaz na razgovor i predstavu je slobodan. Više informacija za ovaj dogadjaj moguće je naći na stranici SARTR-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije