Treći dan festivala obilježit će Povratak u Hemonwood

Radiosarajevo.ba
Treći dan festivala obilježit će Povratak u Hemonwood
U Sarajevu se održava prvi internacionalni festival književnosti Bookstan u organizaciji izdavačke kuće Buybook.

Svaki dan festivala počinje predstavljanjem bosanskohercegovačkih autora i autorica. Tako je bilo i danas kada su u bašti knjižare Buybook u Radićevoj ulici predstavljeni Nenad Đurić, Marko Vešović i Mustafa Zvizdić.

Riječ je o premijernom predstavljanju naslova koji su iz štampe izašli pred sami početak festivala.

Kako nam je rekla glasnogovornica festivala Kristina Ljevak, u 15 sati na Akademiji likovnih umjetnosti bit će predstavljen John Freeman, čovjek za kojeg kažu da najbolje poznaje savremenu književnost napisanu na engleskom jeziku i čija su djela prevedena na više od 20 svjetskih jezika.

Na istom mjestu u galeriji ALU danas će biti predstavljena i knjiga turske spisateljice Ece Temelkuram, žene koja je jedna od ključnih svjetskih komentatorica kada je riječ o aktuelnim problemima u Turskoj.

Nakon što je prve večeri festivala galerija Akademije bila premala da primi sve one posjetioce koji su željeli prisustvovati promociji knjige Kako su nastali ratovi zombija, Aleksandar Hemon večeras promovira novu knjigu. Riječ je o knjizi Povratak u Hemonwood, zbirci kolumni objavljenih na portalu Radiosarajevo.ba.

„Beskrajno mi je drago da sada kolumne možemo čitati ih sada u ukoričenom izdanju, Isto tako je jako važno što Aleksandar Hemon i dalje piše za Radiosarajevo.ba na našem jeziku ostajući na taj način u našoj kulturi i ostavljajući nam mogućnost da kontinuirano pratimo šta je to o čemu on i na koji način razmišlja“, rekla je Ljevak.

Važno je naglasiti da će večeras u društvu Hemona biti još jedan od autora s portala Radiosarajevo.ba. Riječ je o bh. pjesniku, novinaru i kolumnisti Ahmedu Buriću koji će ujedno moderirati večerašnju promociju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije