Tarik Filipović podržao zeničke balerine uoči odlaska na Svjetsko takmičenje

Radiosarajevo.ba
Tarik Filipović podržao zeničke balerine uoči odlaska na Svjetsko takmičenje
Zeničanin sa zagrebačkom adresom, glumac Tarik Filipović posjetio je balerine u svom rodnom gradu uoči njihovog odlaska na Svjetsko baletno takmičenje DWC 2017.

Tom prilikom, Tarik Filipović upoznao se s mladim balerinama koje predstavljaju Zenicu i Bosnu i Hercegovinu na svjetskom takmičenju Dance World Cup u Offenburgu od 23. juna 1. jula 2017. godine.

Na ovaj način istaknuti glumac je prvi koji se pridružuje promociji mladih reprezentativki i ukazuje na značaj ovakvog jednog kulturnog dešavanja u Zenici. ARS Centar je siguran da će se ovoj promociji i podršci pridružiti svi oni koji žele da se Grad Zenica i Bosna i Hercegovina dostojanstveno predstavi na svjetskom prvenstvu, s dosada neviđenom reprezentacijom koju sačinjava mladost od 7-17 godina.

ARS Centar podsjeća javnost da se petnaest mladih balerina iz Ars Centra kvalificiralo na 1. Balkanskom baletnom takmičenju, održanom u Zenici, na svjetsko prvenstvo, od kojih su osim deset zlatnih medalja, tri srebrene i tri bronze, dvije mlade takmičarke dobile i specijalne nagrade žirija.

Tim iz ARS Centra poziva na podršku i saradnju sve nadležne institucije, privrednike i ostale poznate i uspješne Zeničane da podrže zeničke balerine kako bi im omogućili da dostojanstveno odu na svjetsko takmičenje i predstave svoju zemlju i svoj grad, piše Zenicablog.

Ove godine na finalima svjetskog takmičenje DWC 2017. godine, Bosnu i Hercegovimu i Grad Zenicu predstavljat će: Adna Kujundžić, Iskra Nadžak, Sajra Spahić, Zerina Mujčić, Amina Karić, Amina Ćosić, Nejla Šehić, Džena Sačak, Nora Sarajlić, Dajra Duraković, Tamara Stijović, Ajlin Annam Isaković, Najla Hadžić, Larisa Bešlija, Ena Mandžuka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije