Tanović i meksički reditelj Franco stižu na masterclass Pawela Pawlikowskog

1
Radiosarajevo.ba
Tanović i meksički reditelj Franco stižu na masterclass Pawela Pawlikowskog
Foto: SFF / Tanović i Franco

Uz proslavljenog Pawela Pawlikowskog, koji će u okviru prvog Ponta Lopud festivala održati svoj filmski masterclass, svoj dolazak na Lopud i učestvovanje na Festivalu potvrdili su i bh. oskarovac Danis Tanović te jedan od najznačajnijih nezavisnih filmskih stvaratelja, autor upečatljivog i prepoznatljivog filmskog jezika, meksički reditelj Michel Franco.

Oba gosta, Tanović i Franco, bit će tokom svog boravka na Lopudu dostupni svim učesnicima Ponta Lopud filmskog masterclassa za razgovore o filmu u neformalnim druženjima, čime se Lopud i dodatno potvrđuje kako postaje istinsko mjesto okupljanja i druženja etabliranih i novodolazećih filmskih autora.

Obojica reditelja dobitnici su i posebnog priznanja „Počasno Srce Sarajeva“ Sarajevo Film Festivala.

Danisu Tanoviću priznanje je uručeno 2014. godine, a Francu prošle godine kada mu je tokom 26. Festivala posebno priznanje odano i retrospektivom njegovih djela u festivalskom programu „Tribute to“ („Posvećeno“).

Ponta Lopud festival organiziran je u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom, odnosno s festivalskim programom CineLink i održava se od 1. do 5. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije