Sutra u Sarajevu komemoracija povodom smrti Anura Hadžiomerspahića

Fena
Sutra u Sarajevu komemoracija povodom smrti Anura Hadžiomerspahića
Komemorativna sjednica povodom smrti profesora, grafičkog dizajnera, umjetnika i osnivača Projekta Ars Aevi Anura Hadžiomerspahića bit će održana sutra na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo.

O Hadžiomerspahiću će govoriti prijatelji i saradnici - dekanesa Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu Marina Finci, šef Odsjeka za grafički dizajn Bojan Hadžihalilović, studentica III godine Odsjeka za grafički dizajn Nirvana Žiško, predsjednik ULUPUBiH Almin Zrno i Hadžiomerspahićev prijatelj Slobodan Samardžić.

Ars Aevi još jednom je uputio iskreno saučešće porodici i prijateljima zbog prerane smrti njihovog umjetničkog direktora, osnivača Projekta Ars Aevi i dragog prijatelja.

"Anurovim odlaskom Ars Aevi je nemjerljivo izgubio najkreativniji i najvitalniji dio sebe. Pamtit ćemo Anura umjetnika, Anura direktora i posebno Anura dragog čovjeka i prijatelja. Anurovim odlaskom BiH je izgubila velikog umjetnika, a svi koji su ga poznavali velikog čovjeka i dragog prijatelja", saopćeno je iz Ars Aevi-ja.

Sahrana će biti obavljena isti dan na groblju Bare u 13.45 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije