Vrhunska umjetnost / Sutra počinju 26. Sarajevske večeri muzike

07. 09. 2020. u 16:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 26

Sve ljubitelje vrhunske umjetnosti obradovat će vijest da od sutra startaju 26. Sarajevske večeri muzike, a festivalski sadržaji, tj. koncerti vrsnih umjetnika, bit će dostupni svakom pojedincu iz udobnosti njegovog doma.

Pod novim okolnostima Festival se pridružuje i globalnom obilježavanju 250 godina od rođenja Ludwiga van Beethovena koncertom u utorak, 8. septembra u 20 sati, na kojem će u prvom dijelu u dvorani Narodnog pozorišta Sarajevo, Sarajevska filharmonija pod dirigentskom palicom Samre Gulamović izvesti Beethovenovu Simfoniju br. 8.

U drugom dijelu virtuelnog koncerta nastupiti će violinistica Alena Baeva iz Warsawe, uz ukrajinskog pijanistu Vadyma Kholodenka, koji će izvesti Beethovenovu Sonatu za violinu i klavir br. 3 u Es-duru.

Organizatori obavještavaju publiku da je direkcija navedenog festivala donijela odluku da kupovinom ulaznica za koncert ostvarajute mogućnost da u istom uživate narednih 30 dana.

Važno je istaknuti da će od svake prodate ulaznice jedna kovertibilna marka biti usmjerena za finansiranje ljetne škole za najbolju ili najboljeg studenticu/studenta Muzičke akedemije Univerziteta u Sarajevu.

Ulaznice za online izdanje 26. festivala Sarajevskih večeri muzike možete kupiti na prodajnim portalima Kupikartu.ba i eKupon.ba.

Ulaznice za publiku iz dijaspore mogu se kupiti na www.maf.ba.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA