Specijalni gost 23. SFF-a: Ovacije na crvenom tepihu za Johna Cleesea

Radiosarajevo.ba
Specijalni gost 23. SFF-a: Ovacije na crvenom tepihu za Johna Cleesea
John Cleese, britanski glumac koji je specijalni gost ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, koji je sinoć stigao u glavni grad BiH, oduševio je publiku na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta.

Slavnom komičaru će večeras biti uručeno "Srce Sarajeva" za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti u okviru 23. Sarajevo Film Festivala.

Ceremonija će biti upriličena u Ljetnom kinu u okviru Open air programa prije projekcije kulturnog filma u kojem je ostvario ulogu Riba zvana Wanda.

Cleese je tokom dana u društvu bh. reditelja Danisa Tanovića obišao Jevrejsko groblje u Sarajevu, Trebević, potom i ručao u  u poznatom sarajevskom restoranu "Kod Kibeta".

Crvenim tepihom je pored brojnih gostiju iz svijeta filma i žirija, prošetala i ekipa grčkog filma Sofijin sin u režiji Eline Psykou, a posebno oduševljenje za publiku je bilo vidjeti i regionalnu muzičku zvijezdu, Dinu Merlina.

145A0461.JPG - undefined

Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije