Slavni britanski komičar John Cleese stigao u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Slavni britanski komičar John Cleese stigao u Sarajevo

Legendarni komičar Johnu Cleeseu večeras je stigao na Međunarodni aerodrom Sarajevo. Slavnom glumcu će sutra biti uručeno "Srce Sarajeva" za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti u okviru 23. Sarajevo Film Festivala.

Ceremonija će biti upriličena u Ljetnom kinu u okviru Open air programa prije projekcije kulturnog filma u kojem je ostvario ulogu Riba zvana Wanda.

Cleese je najpoznatiji po doprinosu i ulogama u humorističkim serijama Leteći cirkus Montyja Pythona i Fawlty towers, te dugometražnim ostvarenjima Monty Python i sveti gral, Brianov život po Monty Pythonu te Riba zvana Wanda.

Osim rada na komedijama, sa sir Antonyem Jayem osnovao je kompaniju za poslovnu obuku Video Arts koja je u periodu od 20 godina proizvela više od 120 trening videa i postala najveća kompanija te vrste u SAD-u.

Osim toga, ovaj glumac je s istaknutim psihijatrom Robinom Skynnerom napisao dvije knjige Kako preživjeti svoju porodicu i Kako preživjeti život koje su postale bestseleri, a u njima se dotiču psihologije, psihijatrije i njihove primjene u životu.

John Cleese gostujući je profesor na Univerzitetu Cornell.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije