Specijalna premijera Snježnog kraljevstva 2 u Sarajevu: Druženje i zabava za mališane

Radiosarajevo.ba
Specijalna premijera Snježnog kraljevstva 2 u Sarajevu: Druženje i zabava za mališane
Foto: Meeting Point / Specijalna premijera Snježnog kraljevstva u Sarajevu

U prepunom sarajevskom kinu Meeting Point jučer, 17. novembra je priređena specijalna premijera dugo očekivanog nastavka Disney avanture Snježno Kraljevstvo 2.

Prije uživanja u planetarno popularnom animiranom filmu, mališane je posebno razveselilo druženje i fotografisanje s kostimiranim likovima - princezom Annom, kraljicom Elsom, snjegovićem Olafom, te Kristoffom. Prije šest godina ovaj film je osvoji djecu širom svijeta.

Prije projekcije, osim zabave uz grickalice i sokove, za najmlađe je upriličen i face painting, a veliki broj posjetilaca obradovale su kompanije Spin Master-Cardinal Games, s Frozen II društvenim igrama te Bracom Kids – Disney Shop Sarajevo, koji je obezbijedio vaučer za popust na kupovinu.

Animirani film ekranizirana je adaptacija bajke Snježna kraljica Hansa Christiana Andersena, o neustrašivoj skandinavskoj princezi Anni koja uz pomoć kršnog gorštaka Kristoffa, njegova vjernog soba Svena i naivnog snjegovića Olafa, kreće na opasno putovanje i potragu za svojom sestrom, kraljicom Elsom, čije su ledene moći zatočile njihovo kraljevstvo u vječnu zimu. Nastavak Snježnog kraljevstva ponovo je režirao dvojac Chris Buck i Jennifer Lee.
Specijalna premijera Snježnog kraljevstva u Sarajevu - undefined

Foto: Meeting Point: Specijalna premijera Snježnog kraljevstva u Sarajevu

"Ako je film Snježno kraljevstvo završio s idejom 'živjeli su sretno zauvijek', onda nastavak filma predstavlja dan poslije te sreće", kazala je rediteljica Jennifer Lee.

Avanture Anne i Else u najhladnijem, ali i najljepšem kraljevstvu na planeti oborile su sve rekorde gledanosti, osvojile Oscara i Zlatni globs za najbolji animirani film te ostvarile epitet najutjecajnijeg animiranog filma svih vremena, a njihov nastavak Snježno kraljevstvo 2 u redovnu kino distribuciju kreće 21. novembra u sinhroniziranoj verziji u distribuciji 2i Filma.

Specijalna premijera Snježnog kraljevstva u Sarajevu - undefined

Foto: Meeting Point: Specijalna premijera Snježnog kraljevstva u Sarajevu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije