Recitalom Rubena Dalibaltayana otvorene 15. Majske muzičke svečanosti

0
Radiosarajevo.ba
Recitalom Rubena Dalibaltayana otvorene 15. Majske muzičke svečanosti
Foto: V. Ćerimagić / Solističkim recitalom Rubena Dalibaltayana

U punoj Svečanoj sali Doma Oružanih snaga BiH sinoć je solističkim recitalom istaknutog pijaniste evropske karijere Rubena Dalibaltayana otvoreno petnaesto izdanje festivala Majske muzičke svečanosti.

Repertoar je obuhvatio Sonatu za klavir u C duru KV. 330 Wolfganga Amadeusa Mozarta, Beethovenovu Sonatu za klavir u Es duru op. 81A, “Les Adieux” i četiri balade Frédérica Chopina.

Svojom virtuoznom interpretacijom, koja je odisala ekspresivnom i tehničkom superiornošću, Dalibaltayan je ponovo potvrdio svoj međunarodni umjetnički renome.

Solističkim recitalom Rubena Dalibaltayana - undefined

Foto: V. Ćerimagić: Solističkim recitalom Rubena Dalibaltayana

Sinoćni koncert izuzetna je uvertira za niz festivalskih događaja koji u narednih mjesec dana očekuju sarajevsku publiku.

Petnaeste Majske muzičke svečanosti će se održati od 10. maja do 10. juna 2022. godine.

Ovogodišnji program obuhvatit će pet studentskih koncertnih produkcija, uključujući dva zajednička koncerta ansambala Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu i Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, pod mentorstvom ugledne profesorice Julije Gubajdulline (Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu).

Festival će biti zaokružen svečanim koncertom Hora Muzičke akademije.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije